Cum se face backup pentru iPhone

Smartphone-urile ne permit sa facem o multime de lucruri si sa pastram un continut valoros, astfel ca este important sa avem o copie de rezerva. Daca sunteti utilizator iPhone, va spunem cum sa faceti o copie de rezerva a telefonului mobil Apple.

Exista doua moduri de a crea o copie de rezerva pentru iPhone pe computer sau in cloud. Utilizarea iTunes este metoda cea mai traditionala si cea mai rapida, pe langa faptul ca este disponibila atat pentru Windows cat si pentru Mac.

iTunes

Pentru a crea o copie de rezerva utilizand iTunes, conectati iPhone-ul la computer prin intermediul cablului USB. Odata ce programul recunoaste telefonul, mergeti la pictograma care imita forma telefonului si apoi faceti clic pe Trust This Computer pentru a efectua backup, daca doriti, puteti bifa optiunea de a cripta datele.

Daca nu aveti iTunes puteti sincroniza iPhone prin cablu folosind WiFi, trebuie doar sa selectati optiunea respectiva in iTunes, astfel incat atat mobilul cat si computerul sa fie conectate la aceeasi retea fara fir.

Cel de-al doilea sistem de backup pentru dispozitivele iPhone este utilizarea iCloud, un serviciu de stocare Apple. Puteti crea aceasta copie de rezerva direct de pe telefon sau de pe iTunes, deoarece programul prezinta si aceasta optiune.

iCloud

Pentru a crea o copie de rezerva in iCloud de pe iPhone, trebuie sa accesati Setari, sa faceti clic pe pictograma cu numele dvs., apoi sa accesati iCloud. Odata ajuns acolo, mergeti la Backup in iCloud activand aceasta optiune.

Marea problema a lui iCloud este ca spatiul liber pe care Apple il ofera este de doar 5 Gb, deci nu este suficient pentru o copie completa a muzicii, videoclipurilor, fotografiilor etc. Puteti sa cumparati mai multi Gb printr-un abonament lunar sau doar sa copiati continutul pe care il selectati.

Pentru a face backup in iCloud, selectati ce aplicatii si continut va utiliza acest serviciu. Apoi mergeti la Backup in iCloud si faceti clic pe Backup Now.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *