Cum recunosti un ceas original de unul contrafacut

Acesta este un subiect care nu este rezolvat niciodata. Atata timp cat sunt implicati bani, incercarile de frauda vor continua sa existe, iar oamenii vor incerca sa vanda ceasuri contrafacute. Nu vorbim despre un Rolex fals de 20 de euro care se poate recunoaste de la un kilometru distanta, dar falsurile la nivel inalt, care necesita putina cercetare pentru a sti daca cineva este inselat (sau nu).

Intotdeauna asigurati-va ca stiti ce achizitionati, in special de la distribuitori sau furnizori pe care nu ii cunoasteti.

Marci de la Audemars Piguet la Zenith: toate sunt disponibile ca falsuri. Trucul este acela de a distinge un fals de un ceas real. Pe langa comentariile generale despre „Cumparati intotdeauna de la furnizor” si „Daca suna prea bine pentru a fi adevarat, probabil ca este”, aveti nevoie de sfaturi despre ce sa cautati si cum sa identificati un ceas fals.

ceasuri 2018

Cum sa identificati un ceas autentic?

Raspunsul este in detalii ale ceasului. Este necesara o anumita experienta si, in unele cazuri, chiar si ajutorul unui expert sau al producatorului ceasului, insa identificarea unui ceas autentic se face in principal prin verificarea vizuala a anumitor detalii.

Acestea includ utilizarea anumitor materiale, precum si finisajul si calitatea exterioara (carcasa, curea etc.), dar acestea se gasesc in principal pe cadran. Aici veti putea distinge originalul de fals, folosind imagini de inalta rezolutie ale unui ceas autentic ca referinta. Marimea siglei, textul, utilizarea formularelor de pe cadran (realizate in Elvetia, T Swiss Made T,T<25 Swiss Made, etc.), marimea marcatorilor de ora, calitatea imprimarii pe sfera si alte caracteristici vizibile.

Fiti atenti, deoarece anumiti producatori de ceasuri lucreaza si cu diferiti furnizori de sfera. Nu toate modificarile sau abaterile sunt, prin definitie, motive sa credeti ca o piesa nu este autentica.

Unele companii utilizeaza de asemenea „filigrane” specifice pentru a face viata contrafacatorilor un pic mai dificila. Omega a inregistrat un mic simbol (sa arate ca un balon) pe carcasa ceasurilor care pare a fi dificil de copiat si Rolex foloseste coroane cu gravate cu laser in cristalele lor de safir si arata numarul de serie al fiecarui ceas pe cadran. Problema cu Rolex, Omega si alte marci mari este ca ei nu folosesc intotdeauna (niciodata Rolex) un capac transparent. In majoritatea cazurilor, miscarea utilizata in ceasornic arata imediat daca un ceas este autentic sau nu. In unele cazuri, contrafacatorii vor folosi imitatii ale miscarilor ETA sau chiar miscari reale ETA in ceasurile lor, dar nu vor oferi un finisaj la acelasi nivel ca modelul adevarat. Vezi mai multe pe fashionsales.xyz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *